De nieuwe ik

Ik verander super vaak. Van ideeën, van richting, van branding en zelfs van levensstijl.  & weet je, ik ben er trots op. I re-invent myself on the daily! 

I don't owe any one an explanation for what I do or who I am. I have the right to grow, to heal and to transform into a better version than I was 5 months, 2 weeks or 10 minutes ago.

stay at home mom

Wat er allemaal wel niet kan shiften in één jaar, dat is ongelooflijk. Aan het begin van dit jaar woonde ik nog in een karig flatje als kersverse moeder zonder uitdagingen. Mán wat had ik behoefte aan Leven, ik verlangde naar het soort leven wat ik had voor ik zwanger werd. Van drukke, overrompelende en dynamische weken en weinig stilstand naar volledige stilstand en de huismoeder rol. & begrijp me niet verkeerd, ik vond het verschrikkelijk dat ik me zo voelde! Ik vond me een slechte moeder en focuste me daarom juist nog meer op het moederschap. 

Ik bleef me overigens door ontwikkelen met numerologie, enneagram, het human design en de maanfases. Door deze prachtige tools ben ik mezelf steeds beter gaan begrijpen. Ik kwam tot het inzicht dat ik op dit moment niet per definitie een goede moeder was omdat ik alléén maar moeder was.. mijn conditionering was: ik moet en zal een sterke moeder zijn.  Ik realiseerde me dat ik juist de beste moeder voor mijn dochter ben wanneer ik lekker in mijn vel zit. Want als ik iets doe waar me hart in ligt dan haal ik daar energie uit en dan heb ik bij thuiskomst meer energie voor haar. Deze omschakeling was niet makkelijk. Het proces van mijn mindset omzetten begon hier. 

Mijn dochter kreeg een schimmelinfectie en mocht een groot aantal dingen niet meer eten zoals gist en suikers. Boven op ons al plantaardig dieet was dit een enorme verandering. Ik ging de uitdaging gemotiveerd aan en bedacht de heerlijkste baksels die gifvrij, glutenvrij, diervrij etc etc waren!​​

new age entrepeneur

Ik ben naar Sardinië gegaan (werk-vakantie) en ik startte mijn co-creatie events en reis vanuit de behoefte om samen met andere eigentijdse jongeren te delen in onze talenten en visies. 

cof

Op de prachtige berg waar onze trainingslocatie staat ervaarde ik een helder moment: Ik wil hier naar toe verhuizen. Nog nooit eerder, in de vijf jaar dat mijn moeder zich daar heeft gevestigd had ik deze behoefte gevoeld. Het was immers altijd 'haar eiland' en ik kwam af en toe op vakantie, genieten.  Maar omdat ik nu snapte hoe het voelt om mensen kennis te laten maken met de atlantische energie die thuishoort op dat eiland en ze getransformeerd weer naar huis te zien gaan besefte ik me hoe fijn ik het daar heb. Ik ben een echte bofkont dat ik hier al jarenlang kom, dacht ik!

Long story short: ik voelde een verlangen en besloot erop te handelen! Mijn recent geleerde aantrekkingskracht is gonna back me up anyway. 

& op die manier besloot ik met een enorme portie selfconfidence​ om terug naar NL te gaan en mijn koffers te pakken. Ik zei met alle plezier mijn flatje op en nam afscheid van mijn leven zoals ik het niet geheel gelukkig de afgelopen jaren had geleefd.

Voor anderen was dit een schok, maar niet geheel onvoorziene beslissing. ​Want zeg nou zelf, wie wil niet op dat fantastische plekje op de wereld wonen?

bold adventurous nomad

HOE ik het allemaal ging doen, was me nog compleet een raadsel. Intuïtief volgde ik mijn gevoel en om kracht bij mijn intenties te zetten begon ik AL mijn spullen te verkopen.  Vanaf mijn zwangerschap wilde ik graag minimaal speelgoed voor de kleine omdat ik vond dat we dat in het kader van duurzaamheid en fantasiegericht niet nodig hebben. Dat maakte het vele speelgoed dat we desondanks van lieve vrienden en familie kregen in mijn ogen luxe en dus overbodig. Hier vervolgens afscheid van nemen voelde als een bevrijding. Ik schonk het dan ook met alle liefde aan de kringloop, het goede doel en de ik-ben-bewust-onderwijs school waar ik improvisatie les gaf. 

nor

bdr

De datum waarop ik mijn huis uit moest kwam steeds dichterbij en ik begon er steeds meer plezier in te krijgen. Ik heb alle overbodige troep in m'n ééntje naar de stort gebracht, ik heb samen met mijn dochter al onze spullen en meubels verkocht via marktplaats en wow, wat bekrachtigend werkte dat! Haar aanwezigheid bij alles was voor mij een belangrijk aspect zodat ze beter snapte wat er stond te gebeuren. Ik was ontzettend druk met geld tellen, dingen opzeggen, vrienden ontmoeten om afscheid te nemen en koffers inpakken. Ik had het bijna te druk om na te denken hoe het zou gaan wanneer ik éénmaal in Sardinië zou landen. 

​Mijn lieve zus, vrienden en familie organiseerden een fantastisch afscheidsfeest voor me wat als een complete SURPRISE kwam. Zelfs de jongen waarmee ik date-te zat in het complot en dus niet geheel onvoorzien werd hij nu aan mijn hele inner circle voorgesteld. 

Alles flowde en ik zat in volledige overgave. Op momenten werd ik overrompeld door de hoeveelheid taken dat ik mezelf had gegeven en op andere momenten was ik aan het genieten van waar ik mee bezig was en wat er in het vooruitzicht lag. ​

Blind vertrouwen had ik, op waar ik zou moeten wonen, althans dat was de insteek. Ik zou het loslaten, zoals de secret je verteld te doen. Zodat het universum met me mee kon creëren en ik de manifestatie mag zien uitbloeien tot de vorm waarin het zich presenteert. Maar hoe meer vragen ik kreeg van buitenaf en hoe meer ik merkte dat ik eigenlijk nog helemaal NIETS had geregeld kwa verblijf op Sardinië begon het me toch een beetje in de koude kleren te zitten. Dat veranderde uiteraard helemaal niets aan de situatie. Het was enkel een bewustwordings proces en mogelijkheid om te blijven vertrouwen op mezelf en me ingeslagen pad. ​

Ik bedacht me dat het handig zou zijn om een passief inkomen voor mezelf te fixen. Ik ontwikkelde een online training Manifesteer jouw Droomleven en binnen twee dagen had ik de eerste al verkocht! Ik zat in een heerlijke flow. 

& toen zat ik in het vliegtuig. No turning back now. Ik heb van iedereen afscheid genomen en nu moet ik het ook gaan bewijzen.. ik voelde ineens een druk om te presteren. Ik probeerde het van me af te schudden en te genieten van de droomrealisatie. Plan B was inmiddels ingeschakeld en ik zou eerst bij mijn moeder logeren tot ik een plekje voor mezelf had. Nog steeds was ik er heel zeker van dat ik binnen een mum van tijd op mijn eigen plekje zou zitten. 

cof

Weer kreeg ik veel commentaar van buiten af en mijn geduld begon op te raken. Ik begon te twijfelen aan mijzelf en schakelde de hulp in van mijn zus. Zij had één simpele opdracht voor mij: visualiseer je huis. Dat deed ik, ik zag een huis met een enorme trap en kleurrijke muren en planten. Ik affirmeerde om dat huis te vinden en liet het vervolgens weer los met hernieuwd vertrouwen dat het me zeker zou lukken. 

3 dagen na aankomst mocht ik een appartementje gaan bezichtigen, weliswaar laagbouw, maar het sprak me aan en het was het kijken waard. Na een autorit van 9 minuten vanaf mijn moeders huis  kwamen we aan bij een groot hek met aan twee zijden grote beelden van honden. We mochten doorrijden en kwamen de grote oprit op omgeven door bloemen en palmbomen. Er stond een groot vrijstaand huis op het nog grotere land wat ons nu omringde. Een vrolijk hondje kwam ons begroeten en mijn dochter voelde zich direct thuis. De vriendelijke eigenaresse kwam eraan gelopen en nodigde ons uit om allereerst in haar eigen huis te komen kijken. Nieuwsgierig zijn we ingegaan op die uitnodiging, we liepen haar achterna en mijn mond viel open. Om de hoek bij de grote parkeerplaats stond die enorme trap die ik gevisualiseerd en uitgetekend had. De vele bloemen en de verschillende kleuren op de buitenmuren van het grote huis match-ten aan mijn kleurrijke interpretatie van het beeld wat ik doorkreeg. Dit is mijn huis!!

cof

nor

free manifestor

Mijn verlangen was om in volledige vrijheid te leven. Ik voelde me zo enorm verbonden met de natuur en ik had alle tijd om onze nieuwe omgeving te onderzoeken samen met mijn dochter. Terwijl ik tussendoor, lekker flexibel en afgestemd, werkte voor mijn eigen bedrijf, ik gaf daarnaast yoga les aan particulieren en  met tri verzorgden we een prachtige transformatie reis. Life was Good

bty

cof

mde

Mijn zus kwam met haar dochter op vakantie en samen vierden we mijn nieuw geaarde leventje. Ik hield veel contact met die jongen waar ik mee af sprak. Maar de afstand eiste al gauw zijn tol op ons eens verwoven interactie. Hij had een ticket geboekt en is ons komen opzoeken, wat een fijne tijd was. 

Vanuit de wens om mij vrij te voelen had ik 'bedacht' om Europa door te trekken. Maar iedere keer als ik een richting had gevonden dan wilde mijn plan maar niet lukken. Misschien was het te realiseren als die jongen aan zou sluiten en mijn nieuw gevormde verlangen om een gezin te vormen ook gelijk mee te pakken. Maar de energie stroomde niet meer. Het was alsof ik even een stilstand had bereikt. 

Vanuit het verlangen om me weer te verbinden met gelijkgestemden (wat in italië minder snel kan, mijn italiaans is nog niet goed genoeg) heb ik een 'vakantie' naar NL geboekt. En stiekem ook om mijn andere mogelijkheden ook te onderzoeken, het klopte immers zo op alle fronten. 

In Nederland organiseerde ik weer events en gaf ik ook mijn masterclass Manifesteren. Super verbindend, maar ik merkte dat ik een onrust ervaarde in mijn creatie. Alsof hetgene wat ik had uitgezet niet helemaal voldeed aan het gevoel wat ik er onder had gehangen om in mezelf te manifesteren. Ik bleef trekken aan karren die niet aan het rijden waren en ik kwam tot de realisatie dat ik invulling gaf aan hoe mijn creaties er gemanifesteerd uit moesten zien. Ik blokkeerde mijn eigen flow. Niet bepaald ideaal wanneer je zelf een masterclass over manifesteren aan het geven bent. Ik vond namelijk dat ik zelf de opper-expert moest zijn en anders niet als geloofwaardig zou worden beschouwd. Mén how I've learned, life showed me!

De verbinding met mijn zielsmaatje, die eens zo moeiteloos verbonden flowde, was nu bijna gedoofd.  Mijn radicale omslag spiegelde hem in veel opzichten en hij was niet klaar om zich aan te sluiten. Dat het niet meant to be was, dat geloof ik niet zo zeer. De potentie is daar, de connectie was daar, fireworks. Maar ik weet nu, na tranen te hebben gelaten, dat ik niets minder dan full commitment mag vragen van iemand die mij(en mijn dochter en mijn gekke levensstijl) voor 1000 procent wil . Ik weet dat ik veel ben, mijn expressiviteit en explosiviteit moet je kunnen en willen handelen. And I'm not gonna appologies for it!

Ik leef mijn leven VOLOP & ik durf daarbij mijn hart in mijn handen te dragen weet ik nu. Alle liefde en respect voor hem en zijn processen. We all have freedom of choice. 

inspiring goddess

Terug in Sardinië merkte ik dat de energie geshift was. Alles wat ik probeerde te starten en op verder te bouwen dat was er niet. Na veel maalwerk en reflectie snapte ik het: ik heb mijn verlangens gerealiseerd! Ik Leef in vrijheid en ik Voel me verbonden met de natuur. Ik ben dus al daar en ik heb gemanifesteerd!

Daarom stroomden mijn reisplannen niet!  Ik focuste mij op een constante lijn van manifestaties en liep daarbij voorbij aan mijn recent grootse succes!

Op Sardinië liep het zomerseizoen ten einde. De meeste bars en restaurants sloten hun deuren en er liep nog weinig op straat. En wie had het gedacht: ik wilde terug naar NL. ​Ik: de jonge vrouw die ZO blij was om het hele systeem achter me te laten en ZELF een leven te creëren ver van de sociale verplichtingen vandaan. 

Mijn energie gaat uit naar het creëren van een hoog vibrerende thuishaven. Waar ik me spulletjes mag laten staan en niet weer hoef in te pakken. Mijn overtuiging dat ik nergens thuis hoor en dat ik het niet waard was om veel spullen te bezitten was nagenoeg geheeld. Tijd voor de laatste stappen.  ​HOE dat eruit komt te zien laat ik lekker vrij. Met het uitspreken van mijn nieuwe verlangens voel ik dingen alweer stromen.

Maar er kwamen weer honderden vragen en uitgesproken meningen mijn kant op. Waar ze zich zorgen over maakten over alles betreft mij en mijn begane wegen. Dat was niet bepaald thuiskomen in een warm bad. Van thuiskomen was overigens geen sprake aangezien ik alles had opgezegd. En ik werd veroordeeld, weliswaar vanuit liefde en bekommering, maar ik hoorde het woordje : falen iets te vaak.  Ik begon weer te twijfelen aan mijzelf. Was het dan een domme beslissing geweest?

Nee! Ik heb een prachtig en dynamisch proces doorgemaakt het afgelopen halfjaar waarin ik heb durven kiezen voor mijzelf, mijn  geluk in eigen handen heb genomen door op de regisseur stoel te gaan zitten van mijn Leven, ik heb mijn hart weer opengesteld, ik heb mij opengesteld en ik ben uit de maatschappij gestapt. Daarbij heb ik het stukje perfectie in mijn moederschap kunnen omzetten in een wat toenaderbare rol​. 

Tuurlijk. Ik ben op me bek gegaan. Maar ik heb gelééééfd! Ik heb mijn eigen geld verdiend. Ik heb verblijfdsplekken en events gemanifesteerd. Mijn dochter heb ik nooit gelukkiger en vrijer gezien als in de afgelopen weken. & ik heb nu in de praktijk gezien wat een power mindset kan bereiken. Het was belangrijk voor mij om een powerchoice te maken vanuit kracht en zelfliefde. Het heeft ongekende waarde ​ toegevoegd aan mijn leven!

cof

sdr

Op dit moment heb ik alweer een hoop nieuwe verlangens uitstaan. Waarbij mijn dochter en ik allebei onze eigen nieuwe uitdagingen zullen tegenkomen. Sinds dit jaar zijn we verbonden op een nog dieper vlak dan ik al kende. Dit avontuur maakt dat wij elkaar kunnen aanvoelen en dat we met elkaar meebuigen. Nu is het tijd om weer nieuwe skills te ontwikkelen en mijn mastermind in te zetten voor onze nieuwe plannen. 

Ik mag blind gaan vertrouwen op mijn nieuwe creatie wens!​ Bij het terug komen naar NL ben ik mijn geldblokkade tegen het lijf gelopen. Ik vind namelijk niet dat ik veel mag verdienen, ik wil niet bij de rijke elite horen en ik vind ook niet dat ik van overbodige luxe mag genieten terwijl andere mensen op aarde het heel slecht hebben. I'm working on reversing this as we speak!

Ondertussen heb ik de fijnste plekjes bewoond van tent tot appartement, van nul faciliteiten tot twee wasmachines, een paar slaapkamers en een enorme tuin. Alles voor weinig of geen geld. Ik leefde immers op budget. Mijn geld potje bestond uit mijn recente werkzaamheden en mijn spaarcenten. En daar heb ik het behoorlijk lang mee gered! 

cof

dav

Naast dat het manifesteren me goed af ging.. had ik een behoorlijke taak op me genomen. Ik vond leefde de ultieme uitdaging: creëren vanuit niets. En dat is precies wat ik altijd zeg om niet te doen. Weer een wijze les geleerd: creëer niet vanuit tekorten. Ik heb gereisd, ik heb het nomaden bestaan geleefd en ik stond voor de keuze om dit langer te blijven doen. Ingetuned op mijn verlangens en dat van mijn inmiddels eigenwijze vreugdevolle dochter wist ik dat het tijd was om mijn wortels ergens te laten landen.  Van waaruit wij de vrijheid hebben en in verbinding staan met de natuur en mee draaien met de wereld terwijl we actief bijdragen in plaats van ons 'verstoppen' en een eigen bestaan moeten creëren voor onszelf. 

2017 was voor mij het jaar van de radicale omslagen, van levensveranderende besluiten en thuiskomen in mijzelf. Er zijn heel wat nieuwe paden voor mij geopend, oude beperkende patronen en pijnstukken zijn omgezet en getransformeed. Misschien sta ik over een half jaar wel weer in het buitenland te roepen dat ik daar wil wonen en manifesteer ik een tweede huis in Brazilië, I mean.. who knows

Ik geef mezelf de vrijheid om op ieder moment in te voelen op mijn situatie. Waar ik mijn leven naar zal aanpassen. En jup, dat kleurt behoorlijk buiten de lijntjes van wat als normaal wordt beschouwd.. Ik begin het als mijn kracht te zien

Dus of ik er spijt van heb? Hell to the no! Heb ik er van geleerd? Uh alleen maar super waardevolle levenslessen ja! Ik moest letterlijk UIT de maatschappij stappen om te bevinden dat ik IN de maatschappij actief wil bijdragen ​om een verschil te realiseren. Ik moest ONTSPULLEN in de breedste zin om mijn oude patronen, denkwijzes en levensstijl achter me te laten, van me af laten glijden en vol goede moed te mogen ervaren dat ik alles kan what I put my mind to! Plus ik heb nog nooit zo'n lang en heerlijke zomer gehad als dit jaar. Tweede huis op Sardinië, jij staat op de planning 😉

cof

Laat het nieuwe hoofdstuk maar beginnen:

earth warrior

"Edit your life frequently and ruthlessly. It's your Masterpiece after All"​

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

TrackBack URL

http://www.emvotion.nl/de-nieuwe-ik/trackback/

PAGE TOP